PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

nove menu

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#1 4. 4. 2015 03:07

Vie mi niekto poradit ako dam na stranku taketo menu chcem to dat do zahlavia

http://www.cssjquery.com/accordion.php

podla toho navodu mi to nejde, anglicky neviem a translator je zlatanina ktorej nerozumiem
dakujem za kazdu radu

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#2 5. 4. 2015 11:34

Na webovú stránku
http://wsx5-forum-dokumenty.salling.sk
som umiestnil kompletný vzorový projekt
vrátane súboru iwzip pre danú problematiku.
Menu pre štyri stránky v štandarde WSX5 je viditeľné,
cez grafické obrázky sa odkazuje na skryté stránky
č. 4 až 9.
Na obdobie 1 týždňa od zverejnenia príspevku
je tento demonštračný projekt umiestnený aj na
http://demo_accordion.salling.sk

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#3 5. 4. 2015 15:28

dik za odpoved idem skusit

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#4 5. 4. 2015 15:49

noneviem nejako mi to aj tak nejde :-(
http://dmoto.sk/index.php
jedine co som tam nenakopiroval je index lebo ten mi prepise moj povodny

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#5 5. 4. 2015 18:03

Z vygenerovaného súboru index je potrebné prevziať len časť kódu a vložiť ho do html objektu pre zahlavie šablóny napr.:

1. <link rel=„stylesheet“ href=„accordi­on/css/style.css“> z oblasti head
  2. Z oblasti body od
    • <div id=„accordion“>

až po
 – <script> $accordion = $(„#accordion“)­.accordion({pat­h); </script>
Treba si pozrieť ako som to urobil vo vzorovom projekte ( aktualizovanom ku 6.5.2015 05:00 ).
Vygenerovaný súbor index sa okrem prevzatia časti kódu inak nepoužije.

Potom nakopírovať celú zložku accordion so svojimi vnorenými zložkami.
Prostredníctvom editora kódu HTML vo WSx5 prekontrolovať všetky cesty ku súborom a obrázkom. Každá chyba v kóde môže spôsobiť znefunkčnenie.

V zložke „pomocny“ je uložený môj zip kód so slovenským popisom, ako aj originálny vzorový anglický zip kód, snímky obrazoviek generátoru pre accordion.

Editováno: Šaling Ladislav, 6. 4. 2015 05:27

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#6 5. 4. 2015 21:29

No ja neviem som mantak
kod som vlozil do zahlavia doplnil som do indexu
a nic len pismena v zahlavi , ktore po kliknuti sice prehodia na danu stranku ale ziadne obrazky :-(

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#7 6. 4. 2015 09:34

[6] Doporučujem Vám podľa môjho príkladu si zo svojich dát z „accerdoenu“ vytvoriť úplne čistý a prázdny projekt. Ak sa budú zobrazovať aj Vaše vlastné obrázky a budú funkčné odkazy na stránky, potom funkčné kódy sa môžu aplikovať na už existujúci projekt. Pred aplikáciou na existujúci projekt však bude nutné cez editor ( napr. PSPad ) zmeniť štruktúru cesty a názvy stránok na ktoré by sme sa chceli z nového menu odkazovať.
Ak by to potom nešlo tak môžu vznikať konflikty v knižniciach jquery pre WSX5 a pre nové použité prvky.
Držím Vám palce v experimentovaní a vylepšovaní obsahu stránok o nové veci.

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#8 7. 4. 2015 00:04

Dakujem za radu .
To co som stiahol od vas som dal ako www.moja stranka.sk/test a tam to ide. ale ked si vlozim moje veci stiahnute z accordeonu a vlozim html kod do zahlavia a pridam ho do indexu mam len pismena na ktore sa da klikat a prepina mi to na stranky ale obrazka a cela ta roleta tam nieje :-(
Bud mam zly kod alebo neviem

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#9 7. 4. 2015 09:20

[8] Pre našu rýchlejšiu komunikáciu môžte najmä využívať elektronické kontakty z vyššie uvedenej mojej stránky ( skype , email ). Na email som Vám uviedol aj moje prvé postrehy z prehliadnutia zdrojového kódu z Vašej podzložky test – asi nesprávna cesta k súborom.

Tibor Lazár

Tibor Lazár

Veterán

#10 8. 4. 2015 00:44

dakujem pekne poslal som mail.

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#11 16. 4. 2015 08:51

Aplikácia nového grafického menu v štýle accordion ako druhého menu ku systémovému menu WSX5 na stránke prispievateľa p. Tibora Lazára po manuálnej editacii chybných ciest k súborom obrázkov vo vygenerovanom kóde a po kontrole a správnom nastavení adresárovej štruktúry pre ďalšie súbory a uloženie obrázkov pre accordion menu na serveri bola v plnom rozsahu sfunkčnená.
Doporučujem takéto menu používať na webových stránkach vytváraných vo WebsiteX5 ako doplňujúce menu ku systémovému menu..

Ladislav Jurdik

Ladislav Jurdik

Veterán

#12 20. 4. 2015 11:05

[11] Všimol som si, že menu prestane fungovať keď sa vloží tovar do košíka.

Admin WebSiteX5
Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#13 20. 4. 2015 15:18

Ďakujem p. Jurdíkovi za dôležité upozornenie.
Grafické menu v štýle accordion je aplikáciou tretej strany.
Zdá sa, že trvale bežiace programové procesy tejto aplikácie pri umiestnení v záhlaví stránky majú kolízie s procesmi pre nákupný košík, ktorých dôležitosť a funkčnosť na stránkach vytvorených WebsiteX5 sú vysoko prioritné.
Naopak na jednoduchších stránkach je funkčnosť tohto grafického menu bezchybná.

Z uvedeného dôvodu je nutné pri tejto ako aj pri rôznych aplikáciach tretích strán alebo vlastných PHP, javascriptových alebo jQuery aplikácii si vždy preveriť možné kolízie so všetkými aplikáciami dodávanými ako interné alebo ako komerčné rozšírenia pre WebsiteX5.

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#14 23. 4. 2015 22:39

Aj napriek vzniku programovej kolízie kódov nákupného košíka a grafického menu v štýle accordion
existuje riešenie ktoré môže aspoň čiastočne vyriešiť používanie tohto atraktivného menu vylepšujúceho
grafiku webovej stránky .

Takéto riešenie je použitie pasivného nerozvinutého statického obrazu grafického menu bez prechodu kurzora polohovacieho zariadenia – myši  – na stránke košíka – súbor index v zložke cart, ktorého zobrazenie nebude vytvárať nepriaznivý rušivý efekt zo zobrazenia nežiaducého textového menu na stránke košíka po zastavení scriptov grafického menu v štýle accordion.

Na väčšine stránkach bude grafické menu aktívne , na stránke nakupného košíka bude viditeľný len statický obraz grafického menu bez možnosti zmien po kliknutí na statický obraz s tým, že odchod zo stránky košíka bude nezmenený kliknutím na tlačítko „Pokračovať v nákupe“.

Postup riešenia :

• vytvorenie pasivného nerozvinutého statického obrazu grafického menu v štýle accordion a uloženie do súboru jpg
  • v rámci úpravy záhlavia webovej stránky vložiť img pasivného nerozvinutého statického obrazu grafického menu do požadovaného miesta
  • v rámci úpravy záhlavia webovej stránky nad vložený img pasivného nerozvinutého statického obrazu grafického menu v požadovanom mieste vložiť zdrojový kód grafického menu v štýle accordion
  • vo vygenerovanom kóde webovej stránky v súbore v index v zložke cart prostredníctvom editora kódov manuálne vymazať zdrojový kód grafického menu, ktorý tam bol generálne vložený v rámci úpravy záhlavia webovej stránky.

Editováno: Šaling Ladislav, 23. 4. 2015 21:53

Pavel Wyklar

Pavel Wyklar

Nováčik

#15 4. 9. 2016 12:21

[10]
Tibore ahoj. Našel jsem funkční stránky dmoto.sk a funguje, i když dám do košíku zboží. Návod na Accordeon už na stránkách Ladi není. Ani vzorový projekt. Můžeš mi prosím poslat? Chtěl bych vyzkoušet. Nebo nefunguje dobře a mám se na to vykašlat? Máš jiný tip na něco podobného? Díky moc za radu.
Pavel Wyklar můj email

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#16 4. 9. 2016 13:11

Odkaz na stránku http://www.cssjquery.com/ je stále aktívny aj z menu „Typy a triky“zo stránky nášho slovenského predajcu na SK http://www.websitex5.sk/ , ktorý je aj zakladateľom a moderátorom tohto nášho fóra.
Pre rozsiahlosť k problematike Vám budem radšej ďalej odpovedať prostredníctvom emailu.

Pavel Wyklar

Pavel Wyklar

Nováčik

#17 4. 9. 2016 14:23

[16] Děkuji. Posílám email.

.

RSS kanál tohoto tématu