PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

Databaza

Johnny

Johnny

Veterán

#1 6. 9. 2013 01:41

Zdravim. Tak som tu zas. Nedavno som si dal za ulohu spojazdnit polozku BLOG. A nastal Problem s teoriou. Zaujimalo by ma kedze mi nefunguje kde robim chybu. Takze po vytvoreni BLOGU vo WS 5 kde som urcil aj priecinok kam ma ukladat data som to nahral na web. Priecinok na serveri mam v zlozke web kde je nahrata aj stranka. Samozrejme priecinok BLOG ma plne prava tusim 755. Cez administratora web hostingu som si vytvoril databazu s nazvom, hostom atd. Proste vsetko tak ako som to zadal vo WS 5. No blog aj tak nefunguje. Otazka je. Musim vojst aj do databazy a vytvorit v nej nejaku tabulku alebo co ja viem co? A ak ano tak ako urcim v tej tabulke ze co ma kde ukladat?

Prosim majte so mnou trpezlivost
Johnny

Johnny

Veterán

#2 6. 9. 2013 19:42

Pardon atributy priecinka Blogu su 777

Johnny

Johnny

Veterán

#3 15. 9. 2013 19:05

Moze mi potom niekdo prakticky popisat naco sa pouziva databaza ? A ako prinutim web stranku do nej zapisovat ? Mne to pride ako nejaka tabulka prepojena s webom. Nie?

hqcomp

hqcomp

Pokročilý

#4 3. 10. 2013 00:18

V blogu mi to tiez nefunguje a potreboval by som pomoc ako postupovat pri nastaveni blogu. Som amater a tieto veci neovladam. Co mam nastavit na serveri ? Je potrebne vytvorit tam adresar, pristupove prava atd… Stranka www.hqcomp.sk

Ladislav Jurdik

Ladislav Jurdik

Veterán

#5 9. 10. 2013 00:09

[4] Zdravím.
Skúšal som to a mne to funguje.
www.jursat.sk/blog

Nemusíte používať pre blog databázu, stačí ak vytvoríte adresár na serveri a nastavíte to aj vo WebSiteX5.

Otestovať si to mozete na svojej stránke v sekcií admin:

www.hqcomp.sk/admin

Admin WebSiteX5
Ladislav Jurdik

Ladislav Jurdik

Veterán

#6 9. 10. 2013 13:37

[5] Ešte som skúšal a netreba ručne na serveri vytvoriť adresár, ten sa vytvára automaticky.

Admin WebSiteX5
hqcomp

hqcomp

Pokročilý

#7 13. 10. 2013 20:32

[6] Som naozaj laik a vysvetlenie polopaticky :-( na email verner@hqcomp.sk – Po kliknuti na http://www.hqcomp.sk/admin/login.php ,neviem ake pristupove udaje zadat? A este ako viem spravovat potom aj pridane prispevky od uzivatelov napr. chcem zakazat alebo povolit prispevok.

tircapo

tircapo

Veterán

#8 14. 10. 2013 00:32

[7] Otvor si WebSite s daným projektom:

1. z menu zvoľ č.4 POKROČILÉ NASTAVENIA
  2. zvoľ -otvor PRÍSTUP RIADENIA
  3. zobrazia sa ti všetci uživatelia (len predpokladám, že Ty tam nebudeš mať nikoho). Teba ale zaujíma administrátor / Admin. Klikni resp. označ riadok s Adminom a z menu na pravej strane zvoľ UPRAVIŤ. Otvorí sa tabuľka v ktorej vidíš svoje UŽÍVATEĽSKÉ MENO a HESLO s ktorým sa prihlásiš. To sú tie prístupové údaje ktoré hľadáš. Meno a heslo si môžeš zmeniť.
  4. Všetko ostatné najdeš po prihlásení.
hqcomp

hqcomp

Pokročilý

#9 15. 10. 2013 22:10

[8] Vďaka tircapo. :-D Podarilo sa mi to podľa návodu ako si to opísal. Je super,že to tu žije a funguje pomoc a vyriešia sa problémy.

.

RSS kanál tohoto tématu | Toto téma sleduje 1 lidí.