PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

Problém s diakritikou vo WebSite

Katarina Jurenkova

Katarina Jurenkova

Nováčik

#1 2. 9. 2010 23:29

Dobry den.Potrebovala by som poradit ohladne pisania makcena v programe websitex5.Ked napriklad potrebujem napisat ľ alebo č tak tam mam namiesto toho É alebo 1/4 alebo nieco take…a neviem si s tym rady.Dakujem

Editováno: Ladislav Jurdik, 3. 10. 2010 21:01

klobina

klobina

Veterán

#2 3. 9. 2010 22:12

[1] Zrejme treba doinstalovat subor slovak.ini
skus tu :
Tu je to vysvetlene

ak ten subor nemas , alebo nevies najst tak poslem na mail . . . :-D

Editováno: klobina, 3. 9. 2010 21:23

Andrej

Andrej

Pokročilý

#3 3. 10. 2010 21:15

Dobrý deň, pán Jurdík,

Trápi ma rovnaká vec ako p. Jurenkovú na stránke http://oldwsx5forum.salling.sk/2356/tema/9666/ a to, že názvy stránok nesmú obsahovať mäkčeň, pretože potom síce v náhľade fungujú, ale po uložení na server ich prehliadače nezobrazia (Page not Found). Napríklad ja som na svojom webe stránku http://www.drevenysvet.sk/…lodicka.html musel nazvat lodicka, a aj veľa iných mojich podstránok má názvy bez mäkčeňov. Je na to nejaké riešenie? Súbor Slovak.ini mám nainštalovaný. Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď.

Ladislav Jurdik

Ladislav Jurdik

Veterán

#4 3. 10. 2010 21:55

[3] Zdravím.
Pani Jurenková mala iný problém ako vy, ona nemala nastavený jazyk webstránky.
Váš problém je v tom, že WebSitex5 pri pomenovaní stránky hlavne keď je tam diakritika pomenuje aj názov súboru s mäkčeňom hoci by správne nemal.
Tu je postup na opravu:
V tvorbe mapy sa nastavte na problémovú stránku a kliknite na vlastnosti stránky tak ako na obrázku.

Zafajfknite názov súboru a upravte názov tak, aby tam nebola diakritika. Obrázok znova prikladám.

Po upravení odošlite stránky na server a prípadne ten s diakritikou zo servera vymažte.

A to je všetko, dajte vedieť, či to funguje. ;-)

Editováno: Ladislav Jurdik, 3. 10. 2010 21:02

Admin WebSiteX5
Andrej

Andrej

Pokročilý

#5 3. 10. 2010 23:18

[4] Funguje to, veľmi pekne Vám ďakujem za ochotu :-)

.

RSS kanál tohoto tématu | Toto téma sleduje 1 lidí.