Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.
Ako spojazdniť BLOG
Dobrý deň ! Mám problem so spojazdnením BLOGU. Pri prihlásení napr. na www.mojadomena.sk/blog/admin mi hlási že nemá prístup do adresára príspevkov. Vie mi niekto popísať ako presne sa blog nastavuje?. Na webhostingu mám PHP rozhranie. Všetko uploadujem do adresára public_html kde má byť aj index.html. V nastavení Website x5 na záložke blog v prvom riadku otázka Kde sa program pýta na cestu verejného adresára k blogom čo má byť nastavené ? Ďalej som sa dočítal v návode, že na hostingu niehtoré súbory alebo adresár treba nastaviť plné práva na atributy. Ďakujem.
[1]
Zdravím, pokiaľ tam nazadáte žiadnu cestu, tak to bude ukladať štandartne
do Vášho adresára public_html
Keď cestu k verejnému adresáru zadate napr. /blogdata
potom musite vytvoriť aj na serveri tento adresar public_html/blogdata
Tam sa budú ukladať aj prípadné komentáre v blogu
Potom to už musí fungovať viď obrázok
Da sa niekde zmeniť aj popis blogu ? Myslim teda aby sa Categoris volali ako ja chcem a vsetky tie veci na hlavnej stranke blogu. Aby tam nebolo POST ale PRIDAL alebo teda uz ako si to tam preložím. Hladal som to aj suboroch co mam na HDD ale nikde som nevidel ten subor v ktorom to je. Jednoducho potrebujem prelozit celu tu sablonu. Vdaka !
[3] Zdravím.
Blog si môžte upraviť v html editore, napr. frontpage.
Blogy sú uložené v C:\Program Files\WebSite X5 v8 – Evolution\Blog
Najlepšie je, keď si nejaký blog, ktorý chcete použiť skopirujete celú zložku napr. Bubbles_Blue a v tom istom adresáry ho date vložiť a premenujte si to ako potrebujete a potom až túto kópiju editujte, aby ste niečo v tej originálnej nepokazili.
Potom wo websitex5 si môžte v blogu v záložke grafika vybrať tu svoju skopírovanú a upravenú kópiu šablony a urobiť test.
Blog je na webe, ale neda sa reagovat na prispevky. Nezobrazi tu tabulku kde sa zadava nazov , mail a komentar . Kde je chyba ? Nastavil som priecinku prava na 755.
Toto je odozva serveru :
The requested URL /blog/imcomment.php was not found on this server.
Editováno: klobina, 18. 1. 2011 13:27
Dobry ,ani mne sa nedari spojazdnit blog vypisuje mi toto:
Warning: fopen(x5_881695_pcrr6) [function.fopen]: failed to open stream:
Permission denied in
/domains1/do2609400/public/www_root/res/x5blog.inc.php on line 33
Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /domains1/do2609400/public/www_root/res/x5blog.inc.php:33) in /domains1/do2609400/public/www_root/blog/imcomment.php on line 22
neviete v com moze byt problem? ,podla toho sa zda ze nevie prepisat subor alebo co?
poradite mi?
Uz to ide , mal som na severy zakazane vkladat data,povolenim sa situacia zmenila:)