PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

Chybný odesílatel objednávky.

Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#1 31. 10. 2014 10:44

Zdravím. Nemohu přijít na to jak nastavit, aby v e-mail zprávě, která mi přijde po vytvoření objednávky na webu, byla automaticky adresa objednatele (kterou uvedl při objednávce) v mailu jako odesílatel. Ve zprávě odeslané z webu jsem chybně uveden jako adresát i odesílatel. Nemohu tedy na mail rovnou odpovědět, protože bych psal sám sobě. To jsem konečně už několikrát udělal automaticky, protože pokud mi přijde zpráva po vyplnění formuláře, tak tam je to správně. Je to chyba programu, nebo jsem slepý? Díky, PF

Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#2 31. 10. 2014 11:10

Stejný dotaz už položil uživatel před rokem a nenašel se nikdo, kdo by poradil. PF

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

#3 1. 11. 2014 11:14

[2] Podľa mojej skúsenosti sa chyby v programe WebsiteX5 vyskytli vynimočne len pri zásadných
zmenách PHP kódov v čase generačných zmien programu ( napr. v súbore Imlogin.php
u verzie 10.1.0.38 – príspevok fóra Imlogin ), ktoré boli výrobcom
v rýchlom čase odstránené.
Vami popísaný poznatok z prijímania e-mailových správ z e-schopu a formulára
nemožno považovať za chybu programu. Odosielateľom oboch správ je vždy PHP kód
webovej stránky v súčinnosti s emailovým serverom, u ktorých sú v niektorých prípadoch
stanovené obmedzenia ( napr. : Na našich serveroch je pre zabránenie šírenia
SPAMu zavedené bezpečnostné opatrenie, kedy pre e-maily odosielané pomocou PHP
funkcie mail() kontrolujeme hlavičku From: Táto hlavička musí byť korektne
definovaná a mailová adresa, ktorá je v nej určená musí byť fixná (nie dynamicky
dosadzovaná na základe užívateľského vstupu) a na doméne, ktorá má u nás vytvorenú
službu a zároveň bola daná schránka vytvorená vo WebAdmine.)
Z uvedeného dôvodu je pri formulári v ktorom sa nemusí nachádzať email je zvolená
voľba spôsobu odoslania, pričom korektné je vždy odoslanie emailu sam – sebe
na administratorské emailové konto.
U e-schopu nie je možnosť voľby spôsobu odoslania e-správy pre autora webovej stránky
a potvrdenie objednávky sa štandardne odosiela sam-sebe na administratorske emailové
konto a zadaný klientský email.

Na prípadné odskúšanie dosiahnutia Vami požadovanej funkčnosti je nutné uskutočniť
malú jednoriadkovú zmenu PHP kódu v x5engine.php u funkcie sendOwnerEmail()( táato ukážka je podľa
riadkovania u verzie professional ).
Pred zmenou je nutné pôvodný súbor x5engine.php zalohovať pre prípadné obnovenie
.

sendowneremail

Editováno: Šaling Ladislav, 21. 2. 2015 12:43

Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#4 4. 11. 2014 10:09

Zdravím, a moc děkuji. Po doporučených úpravách to funguje jak má!!!

Když mi přijde e-mail z vyplněného formuláře, tak ho mohu bez problémů použít pro odpověď, protože odesílatel je tam nyní uveden (nejsem jako odesílat já sám). Jaký je rozdíl pro webový server mezi mailem z formuláře a mailem z objednávky v e-shopu? Proč je jeden mail „chráněn“ a druhý ne?. Přitom objednávka která dojde objednavateli, má dvě různé adresy – objednatele a mojí. Zato kopie e-mailu pro mne, na rozdíl od zprávy z formuláře, obsahuje u adresáta i odesílatele jednu adresu a to adresáta (mojí), přestože odesílatel ji vyplnil a jemu dojde zpráva v pořádku. Z mého pohledu se jedná o stejný případ. Jinak by i e-mail z formuláře neobsahoval adresu kterou vyplnil návštěvník webu, ale byla byt tam z bezpečnostních důvodů zase ta moje. Ale to je jen do diskuse – není nutné na tento odstavec reagovat.

Jsem rád, že tato úprava neměla vliv na odeslání e-mailu z formuláře, který pracoval jak jsem potřeboval.
Sice nerozumím tomu, proč to v tom php souboru není takto zapsané hned, ale hlavně že už je to OK.
Ještě jednou díky, PF

Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#5 9. 12. 2014 12:23

Když mi přijde e-mail z vyplněného formuláře, tak ho mohu bez problémů použít pro odpověď, protože odesílatel je tam nyní uveden (nejsem jako odesílat já sám).

Dlouho to fungovalo, ale asi jen do posledního Update … najednou bylo zase vše při starém. V doručené objednávce mám jako odesílatele znovu adresáta. Podle mého názoru je to jednoznačná chyba a distributor programu by na to měl výrobce upozornit!!!! Díky, PF

Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#6 12. 2. 2015 22:47

Včera (11.2.2015) přibyl další Upadte a stejně jako ten předchozí stále obsahuje chybu v souboru „x5engine.php“, která je už popsaná výše. Skript se sice trochu změnil, ale nutná úprava je stále stejná. Na řádku 1229 je na konci dvakrát po sobě $this->settings[‚ow­ner_email‘]. Dvakrát po sobě adresa příjemce. Je nutné z řádku 1239 zkopírovat část $this->orderData[‚u­serInvoiceData‘][‚E­mail‘][‚value‘], což je adresa odesílatele a v řádku 1229 tímto řetězcem nahradit první výskyt řetězce $this->settings[‚ow­ner_email‘].

před úpravou:
ř. 1229 ...... $this->settings[‚ow­ner_email‘],$this->settings[‚ow­ner_email‘]);
ř. 1239 ...... $this->settings[‚ow­ner_email‘], $this->orderData[‚u­serInvoiceData‘][‚E­mail‘][‚value‘]);

po úpravě:
ř. 1229 ...... $this->orderData[‚u­serInvoiceData‘][‚E­mail‘][‚value‘],$this->settings[‚ow­ner_email‘]);
ř. 1239 ...... $this->settings[‚ow­ner_email‘], $this->orderData[‚u­serInvoiceData‘][‚E­mail‘][‚value‘]);

Platí pro verzi WebSite X5 Evolution v11.0.4.21
Platí opatrnost – zálohujte původní soubor. Petr Falek

Rudolf Jurdik

Rudolf Jurdik

Borec

#7 19. 6. 2015 16:59

Vo verzii 10 profesional mi to nefunguje, mozete prosim pozriet, ci je to to iste, alebo musim pouzit inu upravu, dakujem.

RUDuško
Rudolf Jurdik

Rudolf Jurdik

Borec

#8 19. 6. 2015 17:09

Uz to funguje aj v 10, dakujem.

RUDuško
Petr Falek

Petr Falek

Veterán

#9 2. 11. 2015 11:51

Zdravím.
Navazuji na svůj příspěvek z 12.2.2015 a uvádím, že popisovaná úprava platí i pro verzi WebSiteX5 Evolution 12.0.1.15. Tedy soubor „x5engine.php“ a funkci „function sendOwnerEmail“. Pouze se jedná v této verzi o přenesení výše uvedené části textu „orderData[‚u­serInvoiceData‘][‚E­mail‘][‚value‘]“ z řádku 1301 do řádku 1290, kde nahradí původní text „settings[‚ow­ner_email‘]“.
Úprava zajistí, že v došlém e-mailu z webu bude na místě odesílatele opravdu e-mailová adresa návštěvníka webu, který formulář vyplnil a odeslal. Můžete mu tak snadno na takový e-mail odpovědět. Pokud ponecháte původní stav, bude adresa odesílatele shodná s adresou příjemce (vaší vlastní adresou), jako byste si psali sami sobě.
S pozdravem, Petr Falek

.

RSS kanál tohoto tématu | Toto téma sleduje 1 lidí.