PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Služba Blueforum končí a tedy i toto fórum bude zrušeno - 1. 1. 2017. Administrátorům doporučujeme najít si jinou službu pro provoz fóra. Děkujeme všem, že jste nás používali! Blueboard.cz.

E-mail bez prilohy

Peter

Peter

Pokročilý

#1 17. 2. 2012 22:01

Dobry vecer,
Mam problem v tom, ze ked zo stranky odoslem vyplneny formular aj s pripojenym suborom, tak mi pridu vsetky udaje, ale priloha tam nie je.

V com moze byt problem?

Za vsetky rady vopred dakujem.

Faxo

Faxo

Borec

#2 18. 2. 2012 12:38
Peter

Peter

Pokročilý

#3 18. 2. 2012 18:59

[2] Ved CVS nemam zaskrtnute, tak ze problem pretrvava pridu mi udaje ale nepride mi priloha

Johny26

Johny26

Veterán

#4 17. 4. 2012 14:06

[3]
Dobrý deň
Riešim aj ja tento problém a dostal som sa k tomu že problém nie je v programe website x5 ver9 ale problém je v nastavením servera. Vytvoril som e-mailový formulár s možnosťou pripojenia prílohu no na mojom platenom web hostingu som tiež v maili nedostaval prílohu.Ten istý emailový formulár som nahral na free hosting (www.ic.cz) s nastavením.:
Tip skriptu email formulára.: Štandardný skript
Tip skriptu pre odoslanie dát.: Odoslať ako POST
fungovalo všetko poriadku dokonca aj keď je spomínaný CVS zaškrtnuté aj tak to funguje.
Ešte priložím link na oficiálnej stránke sa to tiež popisuje link.: http://answers.websitex5.com/post/24269
Teda problém je v nastaveniach servera.
Ps.:Vyskúšané na WebSite X5 Evolution ver 9.0.8.1831

Johny26

Johny26

Veterán

#5 18. 4. 2012 13:57

Trošku som experimentoval a dospel som k tomu že program website x5 ver9 ponúka odoslanie e-mailov 2 scriptov.
1-Skript odoslať ako GET
2-skript odoslať ako POST
Ak chcete v emailovom formulári zasielať prílohy tak na nastavenie.: Skript odoslať ako GET ZABUDNITE
Prílohy prechádzajú len pod skriptom odoslať ako POST !
(Aspoň podľa mojich skúseností).
Vyskúšal som ďalší free hosting http://www.webzdarma.cz s nastavením.:
Tip skriptu email formulára.: Skript serveru nízkej kvality
Bez problémov to funguje týmito nastaveniami.
Na mojom platenom hostingu som skript odoslať ako POST nevedel použiť lebo som potom cez formulár nedostal žiadne emaily.
Kontaktoval som podporu hostingu a oni mi jeden súbor opravili a takto to funguje dobre.
Jedná sa o složku res---imemail.inc.php.
imemail.inc.php je potrebné opraviť.:

if(is_array($this->attachments)) {
$headers .= „Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"" . $boundary_file . "\“\r\n\r\n";
$headers .= „–“ . $boundary_file . „\r\n“;

Takto je to správne.:

$headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"" . $boundary_file . "\"\r\n";
                                $headers .= "--" . $boundary_file . "\r\n";

Po oprave si treba uložiť súbor a prepísať na serveri pôvodný. :-)
Možno to niekomu pomôže.

Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#6 16. 5. 2012 20:20

Bolgár Csaba – vedel by si mi prosím poradiť??
som úplný nováčik v programe website, zrobil som si nejakú tú stránku a chcel by som sa opýtať ako sa nastavujú tie maily keď si niekto niečo objedná mi nič nepríde.
Mám to zaťiaľ na http://www.webzdarma.cz/ servery no neviem čo tam treba nastaviť.
Tieto dve veci som v programe website nastavil ale maili nechodia:
Tip skriptu email formulára.: Skript serveru nízkej kvality
Na webe som nič nenastavoval,lebo sa do toho nerozumiem.
ďakujem

vb

vb

Veterán

#7 16. 5. 2012 21:00

Choď na „Pokročilé nastavenia“ – „Nákupný košík“ – „Podrobnosti zákazníka“ a vpravo hore do príslušného okienka napíš svoju mail-adresu. Potom aktualizuj všetky dáta na web (predpokladám, že máš zadaný nejaký tovar pre eshop) a urob objednávku z webu… Na mail Ti príde riadna objednávka…
(Pozor, nemal by to byť mail typu *azet.sk !!!)
Funguje aj príloha mailu – priložený súbor s dátami vo formáte CSV – ak nie, je treba poopraviť kód tak, ako to popisuje Bolgár Csaba (viď vyššie).

Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#8 16. 5. 2012 21:08

vo website ako píšeš mám v nákupnom košíku , podrobnosti zákazníka.. tam mám mail niečo@centrum.sk nastavený , update na webe a stále žiadny mail nedojde po objednávke

Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#9 16. 5. 2012 21:28

všetko som ešte raz kukol vo website, nastavené podrobnosti zákazníka : e-mailová adresa pre prichádzajúce objednávky : niečo@centrum.sk mail adresa sedí.
Skúsil som niečo objednať na skúšku, zadal som aj do objednávky na otestovanie môj ďalší mal či príde ako zákazníkovy no ani na jeden nič neprišlo.
Netreba na tom webzdarma niečo nastaviť aj???
Ja sa v tomto nejako nevyznám, tak prosím dbajte na vedomie.
ďakujem

Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#10 16. 5. 2012 22:11

ak sa niekto nájde kto by mi vedel pomôcť poprosím mail na websitepomoc@centrum.sk
ďakujem

Ladislav Jurdik

Ladislav Jurdik

Veterán

#11 17. 5. 2012 00:44

[10] Treba si vyskúšať sa prihlásiť na Vašej stránke do sekcie admin.

príklad: www.vasastranka.sk/admin

Ak sa Vám zobrazí chybová hláška, nemáte funkčné php na Vašom serveri. Musíte požiadať Vášho poskytovateľa web priestoru o povolenie PHP.

Ak sa Vám stránka zobrazí, potom sa môžte prihlásiť ako admin a následne si kliknite na WebSite test a uvidíte čo všetko máte na serveri povolené.

Editováno: Ladislav Jurdik, 16. 5. 2012 23:44

Admin WebSiteX5
Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#12 17. 5. 2012 00:51

napíšem im tam, ďakujem

Johny26

Johny26

Veterán

#13 17. 5. 2012 15:56

Pre tých ktorým by predošlí príklad nefungoval tak prikladám ďalšiu úpravu súboru
res/imemail.in­c.php

Po rozšírení a upravení e-mailového formulára som zas musel upraviť súbor imemail.inc.php lebo my prílohy zas neprechádzali.
Postup je taký istý ako predošlom popise.

Pôvodný súbor.:
$headers .= „Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"" . $boundary_file . "\“\r\n\r\n";
$headers .= „–“ . $boundary_file . „\r\n“;

opraviť takto.:

$headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"" . $boundary_file . "\r\n";
         $headers .= "--" . $boundary_file . "\r\n";

Upravený súbor na stiahnutie.:
Klik sem

Ps.: Poprosím moderátora tohto fóra aby súbor umiestnil na svoj server nakoľko neviem aký čas na www.uložto.sk to vydrží.

Čo sa týka free serverov ako webzdarma a ostatné podľa mojich skúsenosti sú tam limity na e-maili teda darmo máte všetko dobre nastavené ak free server je limitovaný.
Webzdarma má asi limit do 10 až 20 emailov (a to je jedno akú e-mailovú adresu tam máte nastavenú) by malo prejsť bez problémov to neviem či ten limit je na hodinu alebo na deň. Chcem tým naznačiť že na free servery sa nedá spoliehať !

Ľubo

Ľubo

Pokročilý

#14 17. 5. 2012 16:37

no zaplatil som si doménu sk a optimum 10gb , čakám na spustenie, tak ak nepôjde písnem.
ďakujem za info

Abyste mohli přidat odpověď, musíte se přihlásit.

RSS kanál tohoto tématu